CampingDanmark.dk

2.12.04

Af: Anne-Vibeke Isaksen
Bogmærk eller del
 

Test: Hobby 605 AK MC – en virkelig god rejsebil med plads (2004-model)

Hobby autocamper er kommet til Danmark til denne sæson (2004 red.), så her på redaktionen fandt vi det helt oplagt at afprøve det nye mærke, der indtil videre er mere kendt inden for campingvogne. På en ca. 3.000 km lang tur til Normandiet i Frankrig er autocamperen blevet testet. Med på turen var 3 voksne og et barn, hvilket betød, at vi min. havde brug for en dobbeltseng og en enkeltseng.
Valget faldt på en Hobby 605 AK MC.

Klik for større billede


Køkken

Indgangen til selve autocamperen er i bagerste del og det giver nogle andre indretningsmuligheder. Bagerst i autocamperen er der bl.a. køkken. Håndvask og de 3 gasblus tager selvfølgelig en del plads, men alligevel er der god bordplads. Der er også pænt med skabsplads og fordelingen af skabe og skuffer er fornuftig.

Separat skab til affald er en fordel. Vinduet ved komfuret fungerer fint som emhætte, når vejret er til åbne vinduer. Køleskabet med bordplads står til højre for døren, når man kommer ind. Over det hænger Tv skabet. Såfremt man har fladskærm er det muligt at montere det på væggen mellem køleskab og Tv skabet, og så bruge Tv skabet til andre ting.

Klik for større billede


Badeværelse

Ved siden af køkkenet er der bad og toilet. Toilettet er af mærket Thetford med elektronisk udskylning. Hele partiet med håndvask og skabe kan skubbes hen over toilettet, således at der bliver en stor brusekabine. Fordelen ved dette er, at man slipper for et vådt badeværelse samtidigt med, at der ikke er anvendt ekstra plads til en brusekabine. En virkelig effektiv løsning.

Klik for større billede


Stuen

I midten af autocamperen er der opholdstue. På langs i den ene side er der er 3 personers sofa og på den anden side en almindelig 4 personers siddegruppe. Bordet står ud for de 4 siddepladser, men kan udvides så alle 7 siddepladser har bordplads.

Det samme gælder for natten, hvor bordet kan slås ned, så siddegruppe og sofa danner en stor dobbeltseng. Man kan også vælge en løsning med en mindre dobbeltseng og sofa som enkeltseng. Både over sofa og siddegruppe er der skabe ligesom der er garderobeskab ved siden af badeværelset.

Alkove

Over førerhuset sidder alkoven med en stor dobbeltseng til min. 2 voksne. Vi sov 2 voksne og vores søn på 2 år uden problemer. Der er både tagluge og vinduer i begge sider, så udluftningsmulighederne er gode. Et ekstra plus til de virkelig gode madrasser. Det er der ikke så ofte i alkoven, da det ofte er børnene, der sover der oppe. Men hvorfor skal de ikke have en god seng? Det får de her.

Klik for større billede


Praktiske ting

Autocamperen har en både friskvandstank spildevandstank. Spildevandstanken tømmes med et håndtag, der sidder praktisk placeret forrest i et af magasinerne. Ved siden af døren er der et højt opbevaringsrum. Under badeværelse og rundsiddegruppe er der ligeledes to store rummelige magasiner. Med andre ord rigtig god plads til møbler, grill med mere.

Autocamperen er hel ideel til to voksne med to børn, så er der god plads til alle. 3 børn kan også gå. Selvom om autocamperen er rimelig stor er den let at komme rundt med og kører godt. Det lyse træ og de blå farver giver en behagelig atmosfære samtidigt med at betrækket ikke er sart, når der er børn i familien. Det store vindue ved siddegruppen giver et godt udsyn til passagerne bag i.

Minusser

Forholdsvist højt trin op i autocamperen. Kan løses ved at montere en Omnistep double 380 Alu. Dækselet il friskvandstanken er svær at få af (generelt for mange autocampere, en løsning som bruges ved benzindæksel ville være optimal).

Varmen i førerhuset er svær at regulere. Da der er tale om en standard førerkabine er der formentlig tale om et generelt problem for Fiat.

Plusser

Skøn alkove med god udluftning.
Optimal siddegruppe i stuen. Virkelig god plads. Let at slå ned til natten.

Bad- og toiletforhold er virkelig godt udtænkt.

Klik for større billede


Generelt

Autocamperen er stor og rummelig, hvilket gør at der er god plads til alle passagerer. Især siddegruppen er fantastisk, når familien skal samles til spisning eller andet hyggeligt samvær. Hvis man er meget på farten og anvender toilet og bad meget i sin autocamper, er løsning her meget ideel. Vi kørte meget og den er let at komme rundt med. Skulle man forlange noget, ville det være lidt mere komfort i førerhuset.

Køkkenet er ikke så stort, men stort nok – også selv om man er flere til spisning. Det kan sagtens løses og ellers er det jo en smagsag, hvordan pladsen skal prioriteres.

Rejseartiklen fra Normandiet kan du finde under ”Ferie i Udlandet” og ”Frankrig”. Det er en hel anden historie. God fornøjelse.

Klik for større billede


Fakta

Hobby 605 AK MC med dobbeltbund
Motor: Fiat Ducato
Chassis: Fiat / Al-Ko lavtligende-chassis
Egenvægt: 2965 kg
Total vægt: 3500 kg
Total længde: 619 cm
Total bredde: 228 cm
Total højde: 299 cm
Indvendig højde: 200 cm
Sengemål alkove: 210 x 150 cm
Sengemål: 210 x 184/175 cm

Klik for større billede


Standardudstyr

Al-Ko Chassis
Større sidespejle
Servestyring
5 gear
3. bremselygte
Serviceklap
Lys ved indgang
Elektronisk trappetrin
Luksuspolstring
Alle vinduer kan åbnes
Gardiner og myggenet i alle vinduer
12 Volts stik, 230 Volts stik og antennestik
97 L køleskab
3 gasblus og vask i stål
Thetford toilette med elektrisk udskylning
Friskvandstank: 120 L
Spildevandstank: 150 L
Kontrolpanel
Strømforsyning 12 V / 230 V
Lade aggregat / Omformer
80 Ah GEL-batteri
Varmt vand i både køkken og bad
Truma blæservarme
Indirekte belysning
Gangbart tag

Km/l: 7,6 km/L blandet kørsel. 8,3 på motorvej.
Pris: 471.900, incl. 25 % moms og afgift.

Importør:
Campex A/S, www.hobbyinfo.dk.

Forhandler:
Autocamp Danmark, www.autocamp.dk.
Her kan du også leje og prøve dig frem før du investerer.

Links Annonce:
Links Annonce:
LMC
DK-Camp
  Glemt kodeord?
Campingdanmark.dk
Seneste nyt