CampingDanmark.dk

13.3.11

Af: Hans Duggen
Bogmærk eller del
 

Sverige: Isaberg – ikke kun for folk på ski

Vi er på ferie i Småland udenfor højsæsonen. Vi har ofte hørt om Isaberg og de flotte bakker for folk på ”brædder”. Men er stedet også noget for os, som ikke løber på ski og kommer når der er snefrit?

Snekanoner venter på lavere temperaturer

Snekanoner venter på lavere temperaturer


Campingpladsen, Isaberg Camping och Fritidsby, ligger lige op af vej 26. Når man er registreret i receptionen skal vogntoget vendes for at komme til en bom, som man har fået nøgle til. Hvis man ikke er vild med at bakke på en p-plads foran receptionen, kan det anbefales, at man stopper ved det første sving, hvor man kan se bommen til venstre. Så må man gå de 200 m til fods op til receptionen og tilbage igen.

Receptionen er et større og velrenommeret hotel værdigt. Det skyldes det store antal hytter i feriebyen og betjeningen er derefter: korrekt og professionel, men ikke så personlig som en mindre plads kan tilbyde. Fritidsbyen har 70 huse til fritidsbrug, hvis det ønskes, også med hotelservice. Campingdelen har plads til 86 enheder, både sommer og vinter. Alle parceller er fint planerede og ligger forneden af den store skibakke. Her er terrænet naturligt plant, men desværre lige op af en befærdet vej (Nissanstigen).

De sanitære installationer ligger ca. midt på pladsen og er af middel standard og med god rengøring. Et lille opvaskekøkken forfindes også og selvfølgelig er der el-stik ved alle parceller, og tilslutning til kabel Tv er også til stede.

I området findes der en velrenommeret restaurant, som også leverer maden til campingpladsen, hvis man vil spise ”hjemme”.

Campister på skovtur

Campister på skovtur


Indkøb og udflugtsmuligheder

Der er ikke mulighed for større indkøb på Isaberg, her må man henvise til byen Hestra (5 km) eller Gislaved (16 km).
Der er rig mulighed for vandringer i naturen. Man kunne måske sige, at det er den foretrukne motionsform. Campingpladsen ligger ved en smuk sø med mange holme og øer. Elven Nissan løber igennem søen. Der er rig mulighed for at sejle med kano og andre både, lystfiskeri er en kendt fritidsfornøjelse.

Byen Gislaved er svensk industris vugge. De lidt ældre campister vil nok huske, at der fandtes noget der hed Gislaved Dæk. De produceres stadig den dag i dag i Gislaved, men fabrikken ejes nu af tyske Continental. Man skal ikke have ret stor interesse på varer af plastik, læder, gummi og metal for at synes, at dette er et fantastisk museum. Det viser en lang række detaljer på ting, som på mange måder et en selvfølgelig detalje af vores hverdag.

Er man mere til natur, så findes der i nærheden af Isaberg den mægtige Stora Mosse nationalpark. I højsæsonen midt på sommeren er der åbent, derudover på en del weekender og mindre ferieperioder. Selve området er altid tilgængeligt bl.a. fører en træbelagt sti ud til et fugletårn. Stora Mosse er en mose, som har mange fælles træk med tundramoserne meget længere mod nord og er et overflødighedshorn for insekter, blomster og vilde dyr.

Udsigt fra snebakken en frostklar morgen

Udsigt fra snebakken en frostklar morgen


Tilkørsel

Fra Helsingborg/Malmö køres E6 til Halmstad, her drejes fra ad vej 26. Den kaldes også Nissanstigen. Kør igennem Gislaved og efter 16 km kommer du til Isaberg,

Links Annonce:
Links Annonce:
AL-KO
  Glemt kodeord?
Campingdanmark.dk
Seneste nyt